DENISOV ODLAZAK DZELATIMA UKC-a

Danas, nakon 3,5 godine ili 42 meseca, kako Denisa na rukama iznesosmo iz stana, jos cujem njegov glas i tiho izgovaranje tu sam, tu sam…na svaki moj poziv Deno. Plasila sam se ponovne “smrti” iz koje smo ga tek bili povratili, pa sam ga neprestano zvala da se javi, dok smo ga nosili niz stubiste.

 

Cesto cujem i razmisljam o te dve reci : TU SAM, TU SAM…, kao da je moje sunce predosecalo da se vise nikada nece vratiti u stan i da vise nikada nece biti tu.

 

Nikada se moje cedo vise nije vratilo kuci! Ostao je papir sa poslednjim njegovim rukopisom : izmereni pritisak 23.07. u 23h.

 

A na Internoj klinici, tu noc su, i dalje do jutra 24.07.2005., jos uvek bili dezurni Mario Krizic i Salih Azapagic, oni isti diletanti koji su popodne oko 17h Denisa vratili kuci posle inekcija koje su mu dali za snizenje krvnog pritiska.

 


Tu noc na prijemnom u tzv.dnevnoj bolnici Interne klinike, Denis je ocu ispricao kako zna da je bio mrtav i da je video crne patke. Ipricao mu je i cudan san za to kratko vreme soka ili klinicke smrti : sanjao je oglas u novinama o prodaji crnog auta – Pezo 406. Prodavao se za 50 KM. Hteo je nazvati da ga kupi Enisi, ali nikako nije mogao videti broj telefona koji treba nazvati.

 

Mario Krizic i Salih Azapagic – dzelati ! Hoce li ikada biti kaznjeni za svoj zlocin? Da, hoce! Ja sam svoj zivot posvetila tom cilju, obecanje svom voljenom sinu cu ispuniti!

 

Sta su sve ti diletanti zamisljali, sta su radili, sta su preduzeli?

Cak je i protokol jedna prepravljana brljotina! Na njihovom nalazu od 23. i 24.07.2005.godine upisan je broj protokola 6694 od 25.07.2005. Drugi protocol, broj 3695 bez datuma, je vidno prepravljan, a  stoji potpis Barakovic Fahira koji se na Klinici pojavljuje tek 25.07.!!?

 

Ko su ova dvojica diletanata? Bednici koji su zasluzili da ih se izbaci na ulicu, daleko od pacijenata. Ko ih stiti i dozvoljava ubistva zbog njihovog nemara, neznanja, sujete, oholosti? Pogotovo sto su neke njihove kolege bile zgrozene cinjenicom da smo imali takvu nesrecu da ti BAKSUZI budu dezurni! Nazalost oni nisu jedini. UKC je pun takvih diletanata, nazovi doktora! To se svaki dan potvrdjuje!

 

Proketi da ste Mario Krizic i Salih Azapagic!

Prokleti da ste Samira Hasic i Fahir Barakovic!

 

7 komentara

 1. Razmišljala sam kako čovek da se “oduži” bilo kome ko oduzme nečiji život.Postoji li kazna koja se kaznom može nazvati.Da li će nam biti lakše ako i pravda dođe.
  UKC Tuzla je koncentrat nadobudnih ,nezasitih,oholih ljudi.Istina,upoznala sam i neke koji ne pripadaju tom izopačenom soju.Ali i oni su šapatom ukazivali na propuste.Niko glasa ne diže.Najviše što smo dobili je :žao nam je.Pa tek će vam biti žao.
  Danas je tri meseca od smrti moje mame.Ne mogu sebi oprostiti što sam naivno poverovala u “ugled” UKC i dozvolila da moja mama padne u ruke lekara na ginekologiji.
  Pazite kad idete kod lekara.Mogli bi vas lišiti svake prilike za život.
  Moja mama je umrla u 66 god., i ne mogu da oprostim vreme koje su mi uskratili sa njom.Ne mogu da oprostim što nikad neće videti moju decu,što se naši mali planovi nikada neće ostvariti,milion dobrih stvari koje nećemo podeliti.
  Ona je ostavila kćerke iza sebe.
  Pomislite i na to da lekari nisu samo Denisu skratili život.Oni su zatrli i sve one koji su mogli ostati posle njega.Koliko je to života?Koliko daleko u budućnost dosežu njihovih ruku dela?

 2. Često se postavlja pitanje: Kada bi preminuli mogli samo govoriti, koliko bi doktora završilo tamo gdje im je mjesto.
  A nažalost život je takav, trnovit, zato majko, znajte Boga ima, a On sređuje račune.
  Doista mi je žao, poznavao sam Vaše sina iz grada

 3. Da, kazu da lekarske greske sakriva zemlja. Ali, ipak, ne moze se sve sakriti.

  Kika 1942, nece biti lakse, nasi voljeni se nikada nece vratiti, ali, kako svaki zlocin treba kazniti, tako i lekarsku gresku. Njihove greske se ne mogu ispraviti.

  mehmedinovics, drago mi je sto ste se javili jer ste poznavili moga Denisa. U pravu ste kad kazete da mnogi doktori zavrsili tamo gde im je mesto, samo kad bi preminuli mogli govoriti. Zato MI govorimo, mi koji smo ostali.

  Pogledajte malo i ovaj link sa tuzlarija, gde sam postavila nekoliko isecaka, lekarskih greski, samo u poslednje vreme. Kada ce se njihovi zlocini poceti sankcionisati?

  http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/forum/viewtopic.php?TopicID=681532&page=0

 4. i danas kad vidim Denisove slike sjetim se nasmijanog mladica.Bio je draga i umiljata osoba poznavala sam ga jos od 1997-god iz TTC-a bio je u kompjuterskoj sekciji a ja u plesnoj bilo nam je super svim au to vrijeme jer smo se sklonili sa ulice i ucili nove stvari. Zao mi stvarno jer Tuzla je izgubila divnog mladica radi tudjih gresaka.Na dusu svima zbog ovoga.Zna se koja im je kazna-zivot za zivot.Pozdrav draga majko-majka sam i sama i znam sta znaci imat dijete

 5. Da, da, Denis je bio izuzetan mladic, pun zivota, uvek zeljan znanja. Zurio je, zurio je stalno, zeleo je toliko toga, a nije stigao…

  Kazna? Njegove ubice ce kazna svakako stici, na bilo koji nacin. Moj zivot je posvecen tome.

 6. Da zalosno je to sto se jedan mladi zivot se ugasio,nedo Bog ni najvecem dusmanu.Ali isto tako roditelji pricaju iz ocaja svasta, pa da su krivi ti ljekari sigurna sam da bi greska bila ustanovljena i da bi sada bili gdje im je mjesto.ali gospođo draga okrenite se oko sebe…

 7. Da, okrecem se ja oko sebe cetiri godine!
  Pravosudne institucije u BiH su zaista “brze”, “azurne”, “savesne”, kako god hocete. Jos se nisu oglasile, ni VSTV, ni Opstinski sud u Tuzli. Zasto? To i ptice na grani znaju!
  Ja jos uvek cekam njihov odgovor!

Komentariši