DENIS – 55 MESECI…

"GORECE SVECA

NA GROBU NASEM

POD NOC SAMU,

UKRAJ MLADE RUZINE GRANE,

PALICE JE NEZNA RUKA

DA OSVETLI TAMU,

SA ONE 

ZIVOTA STRANE."


besmrtna 27 05 2005 sa slikom 325 3sveca gori 325

 

"SECANJA ZIVE ZAUVEK … POSLE MENE SECANJA CE OSTATI"


Denis – Kazanče, 27.05.2005.godine

 

2 komentara

  1. Moje saučešće. Što god da kažemo na toliku patnju i bol, to vama nije potrebno. Samo, neka ovaj blog još dugo, dugo živi za sve one godine života koji je ovaj mladi čovjek mogao proživjeti. I neka plamen sjećanja titra još dugo…dugo u noć.

  2. Poštovana Nevenka,
    Duboko sam ganuta pričom o Vašem sinu. I ja imam sina sličnih godina i ne znam da li bih preživela patnju sličnu Vašoj.
    Nemam reči za postupke doktora u Tuzli. Na žalost, svakodnevno konstatujem i ja da je naša profesija u ponoru i da sve više ima onih njenih pripadnika koji ne umeju da budu objektivni, već u prvi plan uvek stavljaju svoje moralne kriterijume veoma male vrednosti. Ja želim da dam svoj doprinos da ovakvih pojava ima što manje. I to i radim, pokušavajući da ukažem na potrebu regulisanja nekih odnosa u zdravstvu kao i preku potrebu razdvajanja kvaliteta od onog što kvalitet nije. Ali, verujte, to ne odgovara upravo onima koji organizuju zdravstvo. Kao predsednik Saveza sindikata lekara i farmaceuta Srbije, doživljavam svakodnevne pritiske sa najviših instanci države.
    Samo zato što želim da podržim pravednost i osudim nepravdu i haos. Koliko uzaludno potrošene energije i za koga!Videli ste komentare na blogu Blica – ljudi govore samo o uputima, paravanima i čekanju. Svi znaju kako je u kojoj zemlji sveta. I svuda im je bolje, ali dolaze baš ovde. Kada bi oni znali da cene ljudske i profesionalne vrednosti onih lekara koji to zaslužuju (ne trpajući sve u isti koš), valjda bi i svaki ljudski život nešto vredeo. Ovako možemo da očekujemo samo da nam Bog pomogne.
    S poštovanjem, dr Nevenka Dimitrijević

Komentariši