UHODANA SPREGA SUDSKI VESTAK – TUZILASTVO TK TRAJE

“Dnevni avaz”, 22.01.2011.

1 Avaz, 22 01 11 beba iz Lukavca 600

Koji “biseri” Tuzilastva TK!
I Zdenka Cihlarza svakako, pa ONI “konstruisu” zajedno!
Pokusava li ovo Admir Arnautovic, portparol Kantonalnog tuzilastva TK opravdati (oprati) strucnost njihovog glavnog saradnika Zdenka Cihlarza?
Kao, Cihlarz nije imao “dokaze koji su naknadno prikupljeni…” ccc… kako je to providno.
Kako portparol Tuzilastva TK ZNA da su nalazi iz Novog Sada “apsolutno pouzdani”?
Kako veliki strucnjak Cihlarz nije video “lom vratne kicme”?
Ali je zato (ovaj glumac boga) znao da bi moj Denis svakako umro, cak i da doktori nisu pogresili dijagnozu…
Na primeru ove nesrecne bebe se vidi koliko Cihlarz ZNA i koliko je u stvari povrsan, odnosno u sprezi sa Tuzilastvom TK.
Cihlarzu, Cihlarzu, u normalnim, pravNim drzavama ostao bi bez licence! Po hitnom postupku!
A ovde? Ovde je normalno da cuvaju ledja jedni drugima (UKC-sudski vestak-Tuzilastvo TK), to je vec odavno poznata tuzlanska prica. Zalosno je samo sto su toga svesni i pravnici – advokati i zato beze od predmeta vezanih za greske lekara UKC-a.

06.12.2008.
SRAMNA REAKCIJA TUZILASTVA TK

 
 
“Povodom smrti bebe
Reagovanje na Saopštenje Kantonalnog tužilaštva TK

Autor: Dino O. 23. Januar 14:23

Udruženje roditelja teško bolesne djece u BiH je od Kantonalnog tužilaštva Tuzla zatražilo nadvještačenje nalaza bočica i nalaza vještaka iz Novog Sada u slučaju smrti šestomjesečne bebe E.B. iz Lukavca.

Udruženje roditelja teško bolesne djece u BiH je od Kantonalnog tužilaštva Tuzla zatražilo nadvještačenje nalaza bočica i nalaza vještaka iz Novog Sada u slučaju smrti šestomjesečne bebe E.B. iz Lukavca.

Nadvještačenje je zatraženo jer je Agencija za kontrolu lijekova BiH povrijedila princip nepristrasnosti u istražnom postupku. Naime, pristrasnost i zaštitnički stav Agencije prema proizvođačima vakcina se ogleda u tome što je uzorke dvije vakcine poslala na analizu u zemlje porijekla, što nigdje u svijetu nije praksa u istražnom postupku zbog mogućeg sukoba interesa . Pristrasnost se ogleda i u tome što je Agencija javnosti prećutala da su obje bočice iz kojih je E.B. primila vakcinu bačene i da se uopšte ne može vršiti laboratorijska analiza otvorenih bočica već analiza zatvorenih bočica iz iste serije, što je puno manje relevantno za sagledavanje problema. Pristrasnost se ogleda i u tome što Agencija nije reagovala na nalaz Centra za sudsku medicine i toksikologiju iz Novog Sada koji uopšte nije sadržavao toksikološke činjenice, pa je preuranjeno i ishitreno dao konačno mišljenje o nepostojanju uzročno- posledične veze između vakcinacije i smrti. Ovim se Agencija posebno ogriješila o sopstvenu ulogu kontrolora farmaceutskih preparata na BH tržištu. Pristrasnost Agencije se još vidi i u tome što je prećutala da se lošom organizacijom epidemiološke službe, odnosno neupisivanjem broja bočice u zdravstvenu knjižicu beba i davanjem dvije različite vakcine istovremeno direktno onemogućava praćenje i registrovanje post vakcinalnih reakcija, što je takođe zakonska obaveza u sektoru javnog zdravstva. Tako i da su iz kante za smeće sa pedijatrije u Lukavcu izvađene sve bačene bočice uopšte se ne bi znalo koje od njih su pripadale bebi E.T. jer broj bočica nigdje nije bio upisan.

Nadvještačenje je takođe zatraženo zbog javno izrečene saglasnosti u nalazima vještaka iz Tuzle i Novog Sada koja je samo prividna a ne i suštinska jer počiva na potpuno oprečnim činjenicama. Tuzlanski vještaci su prvo tvrdili da se radi o novorođenačkoj smrti bez razloga a da nisu bili u stanju da vide ili da daju nekom drugom da utvrdi smanjen dotok krvi u moždano stablo kao uzrok smrti. Drugo, ostaje nejasan izvor energije za bebino okretanje sa leđa na stomak kad iz prve policijske zabilješke rezultira da su joj glavica, rukice i nogice bile mlitave i polijegale prema dole. Treće, ostaje potpuno neobjašnjen uticaj tzv imunološkog “udara” pet istovremeno ubačenih antigena na bebin kardio vaskularni system koji je takođe mogao izazvati smanjen dotok krvi prema glavi. Bebi E.T. je 10. 11. 2010 godine u organizam ubačeni virusi i bakterije koji su trebali vještački izazvati pet paralelnih bolesti, difteriju, veliki kašalj, poliomielitis, tetanus i hemofilus influenca b i izgraditi imunitet u slučaju da beba nekad dođe u kontakt sa ovim bolestima. Nalaz iz Novog Sada javnosti u BiH takođe nije prikazao brojčane vrijednosti iz rezultata analize uzoraka na osnovu kojih je donešen sud o smanjenom dotoku krvi u moždano stablo. Isto tako nedostaje i objašnjenje da li se dobijene brojčane vrijednosti kreću u referentnim granicama i da li imaju statističku značajnost.

Obzirom na to da niti jedna od dvije primljene vakcine u konzervansu ne sadrži živu, nema razloga za preveliku uznemirenost roditelja, posebno ako bi insistrirali da se njihovoj djeci ove dvije vakcine ne daju isti dan.

Roditelji koji se žele konsultovati o postvakcinalnim reakcijama mogu se obratiti na mail adresu Udruženja:
bolesna.djeca@yahoo.com

Udruženje roditelja teško bolesne djece u BiH
mob. 065 341 298 “

(Sodalive.ba)
Reagovanje na Saopštenje Kantonalnog tužilaštva TK

Evo jos jednom tog (vrlo “strucnog”, “preciznog” i bas na “profesionalnoj visini”) saopstenja Tuzilastva TK :

Beba iz Lukavca umrla zbog loma vratne kičme

Treba li ovom saopstenju roditelja sta dodati?
Svaka cast udruzenju i roditeljima tesko bolesne dece o kojoj BH drustvo uopste ne brine.
Konacno da neko digne glas i kaze da nisu gradjani bas tolike budale da progutaju sve nebuloze i lekara-vestaka i tuzioca.
Dokle ce ovi kreatori nebuloza obmanjivati, potcenjivati i drzati gradjane ove drzave nepismenim i nedoraslim njihovim konstrukcijama i racunicama?
Koje li su to bahate, nezainteresovane, drske i prodate duse!
Cihlarzu, Cihlarzu, nadam se da si i ti konacno “procitan”, a Tuzilastvo TK je svakako vec davno na samom dnu! Bilo je za vreme Slavena Kovala, kao i sada pod “palicom Sesenama Cosica (“slavni” kontinuitet”).

O VSTV-u ne vredi trositi reci…svakoga dana se “dokazuju” , kako bivsi predsednik Branko Peric, tako i aktuelni Milorad Novkovic.
Spominjem samo VSTV-e, jer sve (skandalozno) sto se dogadja u sudovima i tuzilastvima BiH je “aminovano” upravo od VSTV-a.
 
Na danasnji dan, pre 5,5 godina Denisa smo izneli iz stana…
Nikada se vise nije vratio kuci…

2 100 3561 600

Komentariši