U raljama pravosudne klike…nije samo Denis…

0 SB, 19 05 11 Boze pravde i reformisanog pravo  

Ovih dana (kao) krece takozvana reforma pravosudja i trajace gooodinama…

Kakva reforma? Cega reforma? Zakona ili (po sluzbenoj duznosti) cuvara tih zakona?

Onih istih “cuvara” koji te zakone IGNORISU, NE SPROVODE, PRIVATIZUJU, PRILAGODJAVAJU izabranicima zasticene vrste. Onih istih “cuvara” koji svojim (ne)radom, prevarama, zataskavanjem, namestaljkama i mestaranjima drsko, bez imalo stida i savesti isteruju istinu, pravo i pravdu iz ove drzave? Drzave? Ako je ima… 

Da, uz to za svoj (ne)rad uredno primaju predobre plate iz budzeta (koji punimo MI gradjani), te jos kukaju (opet ciste savesti) kako su malo placeni…

“Dabogda im trebalo za lekove” – sto narod kaze!

 

Da, BiH se gusi u smradu koji kulja iz takozvanog pravosudja, bolje reci pravoSLUDJA!

Trulez je zahvatila sve, od “glave” (“smrdi riba”) – VSTV-a, te anemicne i bedne institucije poslusnika i neradnika, pa sve do onih najnizih, potcinjenih tuzioca i sudija. Da i sudija, ako predmet uopste stigne do njih, jer tuzioci su specijalni “filter” za BH sudove.

 

Reforma? Nikakva reforma ne moze popraviti ono sto je vec PROPALO u nepopravljivom, razarajucem procesu truljenja. Trulo tkivo trazi da se ODSTRANI i iscupa bolesno, kontaminirano korenje, te spreci dalje inficiranje nove, mladje snage…

Ako je bude…, s obzirom na kadar porodicnih dinastija profiliranih od strane “uzornih” profesora tipa “Pravni fakultet” sarajevskog odelenja u Tuzli…

Sumnjivo znanje…

Nasledno zvanje…

Svakojako pranje…

Institucionalno s.anje…

 

Naleteh na jedan blog…i ostadoh sokirana…ovo je zaista monstruozno!

Meni je dobro poznata dugogodisnja borba sa BH vetrenjacama – pravosudjem, no ovo sto procitah vredi zabeleziti i upoznati siru javnost, jer nikad se ne zna (zlu ne trebalo) kada cete vi, upravo vi koji citate ovo, doci na red trazeci istinu i pravdu u BiH.

Neka vas ne tesi cinjenica sto se ovaj monstruozni zlocin osmogodisnje devojcice Ivone Bajo desio u RS i sto ga zataskava pravosudje RS, jer “riba od glave  smrdi” (VSTV) sto dokazuje i ova tragedija i nekaznjeni zlocin.

A “glava” i njeni disciplinski tuzioci, kao i oni “obicni”, imaju u principu iste obrasce za odbijanje sprovodjenja istrage ili disciplinskog postupka protiv tuzioca sa uobicajenim odgovorom – tekstom: “nema elemenata…”. ONI i ne citajuci tuzbe, zalbe, prijave… ONI samo popune ime stranke u obrascu, pa cak i tu pogrese ovi “vrsni profesionalci”. Toliko su ONI “nezavisni”, “profesionalni”, “azurni” i “privrzeni” zakonu i pravdi koju “zastupaju”.

 

Da li tu spada i Ustavni sud BiH? To cu saznati…nadam se konacno ove godine. Cekam vec 2 godine…da nije malo predugo i od Ustavnog suda, od Miodraga Simovica i “kompanije”? Hoce li mi nakon 2 godine konacno udeliti “milost” i odgovoriti na moju apelaciju? Samo cekam odgovor, nadam se NEGATIVAN, jer od BH pravosudne klike svakako ne ocekujem pravdu i pravednost. Ima bezbroj primera…

 

Moj sin Denis Garagic zasluzuje istinu i pravdu!

I Svjetlana Zukic – Ceca zasluzuje istinu i pravdu!

I malena Ivona Bajo zasluzuje istinu i pravdu!

I jos mnogi, mnogi drugi…

 

 Svakoga dana cutanje zanje svoje zrtve…” –  ko je sledeci?

 

PRAVDA “jos nije umrla, a kad ce ne zna se”…

Pravda je dostizna, koliko god bila spora, koliko god je rastezala, krila i izvrtala ova KLIKA NECASNA! A zovu je PRAVOSUDJE BiH.

 

http://forum.pravosudje.ba/viewtopic.php?f=28&t=482&sid=c727a22d5ad4afc869e5f375e9289c56&start=170

 

http://forum.pravosudje.ba/viewtopic.php?f=28&t=362&st=0&sk=t&sd=a&sid=c727a22d5ad4afc869e5f375e9289c56&start=350

 

SRAM VAS BILO SVE!

I Ivu Iveljica i Koval Slavena i Andjelka Marijanovica i Branka Perica i Milorada Novkovica i Milorada Barasina i Milorada Dodika… i sve pomenute na ovom blogu :

 

 

KO STITI UBICE DJECE ???

 

Citiram jedan deo koji slikovito opisuje trulez kojem predstoji (nazovi)reforma :

 

„…Tako osobe, (savremeni gospodari) koje nemaju niti kakvu snagu, niti naročitu pamet, a o hrabrosti i moralu da i ne govorim, dičeći se jedino bezgraničnom ohološću, bahatošću, drskosti i bezobrazlukom, te koristeći instrumente državne sile, i zloupotrebljavajući svoj službeni položaj, prisvajaju sebi mnogo veća prava od onih propisanim zakonom, a istovremeno zabranjujući prosječnim građanima, (robovima), ostvarivanje prava predviđenim zakonom, nastavljaju sa tim milenijumskim nizom tiranije i terora.
Iako sam zakon kao temelj države i nema više od par procenata zakonskih odredbi koje su u suprotnosti sa osnovnom postavkom, da su svi građani ravnopravni, organi koje država konstituiše se toga ne pridržavaju. Tako je institucija tužilaštava, koja je predstavljena kao sredstvo za borbu protiv kriminala i bilo kakve vrste nezakonitih radnji, u stvari “trojanski konj” sa jedinim ciljem da organizovani kriminal, (sprega politike , mafije i pravosuđa) nikada i ne dođe pred sud, jer zašto rizikovati sa procesom, kada je bolje “kupiti” tužioca….”

“…No držati pod kontrolom sudije nije lako i praktično je nemoguće korimpirati iste. dok je sve to mnogo jednostavnije sa tužiocima, koji su praktično jedina prepreka da se najgori kriminalci izvedu pred sud.
Ti kriminalci su upravo mentori tužilaca koji su ih i postavili na te položaje, no da ne bih bio pogrešno shvaćen i da se ne pomisli kako tvrdim da su svi tužioci kriminalci, moram istaći da to nije istina, te da sam imao prilike da razgovaram sa osobama koje taj odgovoran posao obavljaju sa dostojanstvom i prema zakonskim propisima…”

 

Nema te reforme koja moze ispraviti “krivu Drinu”…

2 komentara

 1. Nema te reforme koja moze ispraviti “krivu Drinu”…
  Baš tako! Draga Nevenka ovo sve je strašno, prestrašno!Šokirala sam se kada sam pročitala šta se dešavalo sa ovom preslatkom djevojčicom Ivonom.
  Nema tu pravde ni za Ivonu, ni Denisa, ni Cecu…Šta bi u ovim slučajevima bila pravda?

 2. Da, Gordana, strasno i prestrasno!
  Ne cudi me sto ste se sokirali.
  Zelim da sto vise ljudi procita…da se probude!
  Dok SVI (i odgovorni i vlast i gradjani “spavaju”, ONI rade sta im volja…smesna je i pomisao na reformu necega sto u stvari i ne postoji.
  Slazem se da nema TU i SADA pravde ni za Ivonu, ni za Denisa, ni za Cecu.
  Ali ima PRAVDE i bice je uvek, u bilo kojem obliku, cak i radikalnom, u vlastitoj “reziji”, ako nema druge.

  “Osveta je ipak najsigurniji nacin da se postigne pravda.”

  Grozno jeste, ali…ima li gradjanin ove drzave sa ovakvim takozvanim “pravosudjem” izbora?

  Moja omiljena izreka je : “Uzdaj se use i usvoje kljuse” – uvek.

Komentariši