DENIS – 105 MESECI… (i Kuca mraka)

1 Kuca mraka Denisv8cu8z[1]

Sine moj, 105 meseci Tebe nema… 105 meseci je proslo od 25.07.2005.godine i 12:03h kada je tata poslednji put cuo Ti glas: “Tata ponesi mi punjac za mobitel”…

U 12:30h Tebe vise nije bilo… otisao si zauvek…

105 meseci traje borba s “Kucom mraka”, kucom Tvoje tragedije, kucom u kojoj se ugasio Tvoj mladi zivot. UKC Tuzla – nikada vise ONI nece biti istinski humanisti, njihova etika i moral je jedna velika NULA! To nazalost dokazuju  svakodnevno u bezbroj primera. Cast retkim, zaista retkim izuzecima u njihovim redovima. Ima ih, ima, srecom.

Da, svi znamo da je gresiti ljudski…, ali iznenadjuje istinitost nastavka latinske izreke: “ali u greskama ustrajati obelezje je ludaka”!

 

Delovi iz pravosnazne presude drugostepenog veca Kantonalnog suda Tuzla od 25.02.2014.godine (tuzeni UKC Tuzla je ulozio zalbu ovom sudu na prvostepenu presudu Opstinskog suda Tuzla od 27.12.2012.godine):

2 Deo presude pocetak i kraj 680

Slika 1.   i    2. – iz presude                  Slika 3. – Izvestaj komisije od 25.10.2005.godine                     

3 Deo presude 680 ——— 4 Deo presude 680 ——— 5 Konzilijarni izvestaj 25 10 2005 680

A dokaz koji je UKC krio sve ove godine je Izvestaj komisije sacinjen jos 25.10.2005.godine po nasem  zahtevu od 20.09.2005.godine . Na jedvite jade, tek na PISMENI zahtev Opstinskog suda , ovaj papir je ugledao “svetlo dana” van UKC-a. Zanimljivo je da su bez problema predali prethodni izvestaj od 13.10.2005.godine, koji je vise licio na domaci zadatak iz statistike. Da, taj nisu krili, a ovaj sacinjen 12 dana kasnije su krili kao “zmija noge”, naravno  ZNA SE I ZASTO SU KRILI svesni su oni svoje KRIVICE!

 

Da, da, UKC je zarko zeleo i insistirao da Sud prihvati nalaz svog “dzokera” Cihlarz Zdenka kojeg je tuzilac Ivo Iveljic svesno, s namerom zataskavanja krivice lekara UKC-a Tuzla, angazovao kako bi odbio sprovesti istragu po krivicnoj prijavi, a koja je zavrsila u Strazburu (no i tamo su domaci “Danajci”- verni zastitnici). Ova presuda dokazuje da sam sve ove godine s pravom prozivala tuzioce (Ivo Iveljic, Slaven Koval) i zastitnike im iz VSTV-a (Andjelko Marijanovic, Branko Peric, Milorad Novkovic) jer je tuzilac svesno i ZLOnamerno angazovao najobicnijeg PATOLOGA Zdenka Cihlarza, umesto strucnjaka-kompetentnog sudskog vestaka KARDIOLOGA!

Citiram deo iz presude:

 

“I ovaj sud smatra da je prvostepeni sud pravilno postupio kada je odbio da prihvati ove dokazne prijedloge tuženog jer je dr Zdenko Cihlarž po struci patolog i može se izjasniti samo o uzroku smrti, što je i navedeno u potvrdi o smrti od 26.07.2005.godine koja je zasnovana na nalazu patologa dr Elmira Čičkušića. Stručni tim vještaka UKC Banja Luka je pravilno sastavljen od vještaka odgovarajuće struke koji su jedino mjerodavni da se izjasne o tome da li je tuženi po pravilima medicinske struke liječio pacijenta od momenta prijema do nastanka smrti.”

 

I tako… ipak je istina: “u greskama ustrajati obelezje ludaka”…

Sta drugo misliti o ovoj “Kuci mraka” u kojoj sve PRIZNAJU, ali samo u cetiri oka?

I pored dve presude UKC i dalje odbija bilo kakvu odgovornost za smrt 26-ogodisnjeg mladica, mog sina Denisa…

Opet se UKC zali, odnosno trazi REVIZIJU Vrhovnog suda FBiH!

Zasto, jasno je, bez ikakve sumnje (sami su se OTKRILI), iz zadnjih pasusa njihovog zahteva za reviziju – vanrednog pravnog leka.

Ocito ih je uhvatio strah od presedana, sto veoma cudi, obzirom da se ova klinika godinama samohvalise (a valja cuti i pacijente)…

Pa pisu:

Opasan je presedan, na nacin kako su to ucinili i prvostepeni i drugostepeni sud, izlaziti izvan okvira uspostavljenih aktuelnom, dugogodisnjom praksom, jer ce takvo postupanje imati dalekosezne posledice i na medicinsku praksu.”

 

Pametnom dosta… i previse!

 

Iz poslednje stranice zahteva za reviziju:

6 Iz Revizija Vrhovnom sudu 25 03 14 kraj

1 komentar

  1. Ta prividna svjesnost da nekoga više nema i potvrđivanje neminovnosti da ga neće biti pojačava želju da ga ima i neracionalnu nadu da će ga biti, stoga je uzalud sebe uvjeravati u suprotno jer ta imaginarna nada je bezgranično prisutna, bez obzira što sebe čvrsto i realno uvjeravamo da je njeno ostvarenje nemoguće.

Komentariši